قله کرکسین (karkasin) یکی از قلههای کوهستان الوند واقع در منطقه کوهستانی زاگرس شمالی است که در استان همدان قرار گرفته است. این قله بین غرب قلل قزل ارسلان ودائم برف قرار دارد. و یک پناهگاه در دامنههای جنوب آن ساخته شدهاست.
– ارتفاع قله:
۲۹۶۰ متر
– موقعیت جغرافیایی:
کرکسین در غرب شهر همدان، شرق اسدآباد، جنوب تاج آباد و شمال کهنوش در کوهستان الوند واقع شدهاست. این قله تقریبا منفرد است و از طرق افت و خیزهای فراوان در جهت شرقی به قلههای قزل ارسلان و دائم برف منتهی میشود.
– جانپناه و پناهگاه:
در جناح جنوب کرکسین یک پناهگاه وجود دارد. این پناهگاه هشت ضلعی و مجهز به آب و برق (باطریهای خورشیدی) است که به همت هیئت کوهنوردی استان همدان بنا شده است و ظرفیتی در حدود ۳۰ نفر دارد و در گردنه بین دو روستای قاسم آباد و روستای وهنان در دامنههای جنوبی قله واقع شده است. گویا این پناهگاه برای ورود نیاز به هماهنگی دارد و به غیر از جمعه که باز است در روزهای دیگر هفته باید قبل از عزیمت از باز بودن آن اطمینان حاصل کرد و یا نسبت به تهیه کلید اقدام نمود.
– مسیرهای صعود:
راههای دسترسی به کوهپایه این قله دو راه است یکی از روستای وهنان که در۳۴ کیلومتری محور همدان-اسدآباد است و در جبهه شمالی کوه واقع شدهاست و راه دیگر از شهرستان اسدآباد و روستای قاسم آباد، در جنوب غربی قله میباشد. از اسد آباد تا روستای قاسم آباد در حدود ۱۱ کیلومتر است که ۷ کیلومتر آن خاکی میباشد. هر دو مسیر به گردنه میرسد و از آنجا به قله منتهی میگردد.
– دید از قله:
در صورت صاف بودن هوا از روی کرکسین میتوان دشت تویسرکان را در جنوب دید. منطقه زاگرس مرکزی در دور دست جنوبی، همچنین کوههای دیگر کوهستان الوند مانند کلاغ لان، و الوند در شرق، قزل ارسلان و کرکسین در غرب و یخچال و کلاه قاضی در جنوب شرقی قابل مشاهده است.
– ویژگی های خاص:
این کوه ، هم مناسب کوهپیمایی میباشد هم صخرهنوردی و جبهه جنوبی این کوه صخره ایست و دیوارهای در حدود ۳۰۰ متر دارد و مسیری بعنوان «پدر» توسط استاد محمدباقر عیوضی که از اساتید پیش کسوت و با تجربه صخرهنوردی کرمانشاه میباشند در شهریور ماه سال ۹۱ در این دیواره گشایش شده است که جهت کار دیواره بسیار مناسب میباشد.