چهچهه (کلات)، روستایی از توابع بخش زاوین شهرستان کلات، دهستان پساکوه در استان خراسان رضوی است.
مسیریابی::
خواجه ربیع- جاده یکطرفه کلات- عبور از رودخانه کشف رود- عبور از تقاطق آزادراه کنارگذر شمالی- سمت راست جاده فرعی آب گرم که عبور میکنیم- دوراهی(سمت چپ کلات سمت راست امیرآباد) – امیرآباد،تقی آباد- تقی آباد، روستای سرجنگل( اصلا تابلوی مشخصی ندارد)- صندوق شکن( ما که ندیدیمش)-جاده فرعی راست به صندوق شکن میرود- سد خاکی چهچهه- قبرستان چهچهه- روستای چهچهه- فرعی راست- پاسگاه مرزی چهچهه- منطقه حفاظت شده چهچهه
ما از قاسم آباد و از جاده کلات بسوی امير آباد رفتیم که تا اول دوراهی امیرآباد۷۳ کیلومتر فاصله بود.
از تقی آباد به بعد جاده خاکی است که در قسمتی از مسیر بخاطر سد چهچهه جاده خاکی هم نسبتا خوب است و مسیر خاکی ۳۵ کیلومتر است.
منطقه جنگل خواجه طی مصوبه شماره ۲۸۲ شورای عالی محیط زیست (کمیسیون زیر بنائی دولت) مورخ ۱۳۸۶/۱۱/۱۲ بعنوان منطقه حفاظت شده به مناطق تحت مدیریت سازمان حفاظت محیط زیست پیوسته است.
منطقه حفاظت شده جنگل خواجه با مساحت ۳۷۵۵۳ هکتار در شرق استان خراسان رضوی در شمال غرب شهرستان سرخس و در مرز ایران و ترکمنستان قرار دارد
گونه شاخص قسمت های کوهستانی منطقه قوچ و میش اوریال و در دامنه و تپه ماهورهای شمالی و شمال شرقی آهو می باشد.
سایر گونه های جانوری منطقه عبارتند از: پلنگ، گراز، گرگ، روباه، شغال، خرگوش، تشی، انواع جوندگان و پرندگان
شهرهای نزدیک: مشهد الرضا, نیشابور, سبزوار
این منطقه هر دو سال یکبار غرق گلهای شقایق می شود اما امسال با اینکه پر گل بود اما یک پنجم زیبایی چهچهه ۸۸ را نداشت.
منطقه در چهارم اردیبهشت ۹۴ فوق العاده گرم بود که نبودن آب آشامیدنی کافی یک از معظلات بزرگ این منطقه گردشگری است
منطقه حفاظت شده چهچهه دو راه برای پیمایشهای طولانی دارد که یکی از تراشه آغاز میشود و به راه گدار ختم میگردد. و دیگری از راه گدار آغاز و به امامزاده پیر خواجه ختم میشود البته میتوان در صورت تمایل از پیر خواجه به تراشه رفت اما مواظب باشید که بدلیل وجود راههای متعدد از مرز خارج نشوید.
تراشه یک مسیری به طول پنجاه تا هفتاد متر است که در دل کوه با دست کنده شده است و در گذشته یک گذرگاه خیلی مهم بوده است.
مقبره پیرخواجه بر روی یک بلندی قرار دارد که پلکانی سنگی داشته و محوطه اطراف آن کاملا سنگی و نسر (سایه) است که در آن گرمای طاقت فرسا مکان مناسبی برای استراحت می باشد که صبح غوغای پرندگان زیادی در آن شنیده می شود که بسیار دلنشین است.
این منطقه موقع برداشت پسته توسط اهالی روستا کاملا قرق می شود و عبور و مرور در آن ممنوع میشود.
در مسیر جاده ای تنها یک تونل وجود دارد که جزء کلات می باشد؛ آب معدنی سقا هم یکی دیکر از نقاط قابل توجه در این جاده است که خواص درمانی هم دارد.